Om mig

Allt började med en dröm. Om ett varmare klimat, om ett lugnare liv, om att det kanske skulle gå leva på något annat sätt?

Efter att läst boken ”Driving over Lemons” av Chris Stewart fick jag mod att börja undersöka. Sökte i södra Spanien – fint, men för varmt för att ha en riktig trädgård. Sökte i norra Spanien – fint, men för dyrt och krångligt flyga dit. Sökte runt Barcelona – fint och billiga resor, men för dyra hus.

Så hittade jag Tortosa. Perfekt! Går tåg från Barcelona flygplats (El Prat) och tar ca 1,5 tim. En liten, lugn stad i Katalonien. Inte många turister, inga charterturister. 2 mil till medelhavet. Där ville jag vara.

Efter flera års letande hittades så huset. Casa Ourika. Olivträd, mandelträd, fikon (ah dessa fikon!) granatäpple, vinrankor, lagerbladsträd, hibiskus och pelargoner. Bergen med Mont Caro precis bakom huset.

This is my story.

dreams

 

Annonser

5 kommentarer till Om mig

 1. Aniika skriver:

  Låter helt fantastiskt. Jag blir så glad när människor gör slag i saken och uppfyller sina drömmar!

  Gillad av 1 person

 2. Rosita skriver:

  Härligt att uppfylla drömmar! Men jag blir lite nyfiken – lever ni där året runt, är barnen med (för att barn finns med i bilden förstår jag av något blogginlägg) och det som hör därtill med jobb då. Om man inte har tid att läsa igenom många fler inlägg. Vilket förvisso vore trevligt – för det är himla kul och trevligt skrivet 🙂
  Lycka till!

  Gillad av 1 person

 3. Ditte skriver:

  Härligt att du hittade din dröm!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s