Jag smälter mer och mer

…både bildligt och bokstavligt. Jag är kär i Casa Ourika och smälter mer och mer och så är det varmt här, jättevarmt, så jag tror jag rinner bort snart.

solstolar

Rosa verkar förfölja mig. När det skulle köpas strandstolar fanns det bara rosa att köpa. Men det är ok. Det går leva med rosa också.

Kärleken till platsen gör gott för hjärtat, tror jag. All kärlek bör vara bra för hjärtat föreställer jag mig. Värmen går hitta en strategi för att hantera. Jag har ingen pool, inte tror jag jag ska skaffa någon heller. Det verkar vara en förskräcklig massa jobb inblandat. Har kompenserat avsaknad av pool genom att köpa nya ”ligga-på-stranden-stolar” och nu ska här jäsas vid havet. Eftersom favoritstranden är en stenstrand så är det skönt att ligga lite mer bekvämt än på en handduk. Handduk är ok, men det är lite, vad ska jag säga, knöligt? Och, platsen vid havet, i skugga från inköp nr 2, parasollet, på bekväma solstolar, en lätt havsbris och Medelhavet inom armlängds avstånd gör det inte bara möjligt att njuta av värmen, det är för mig omöjligt att inte njuta.

Och så har jag blivit med en avocadoplanta. Tvivlar starkt på att den kommer överleva, det blåser hårt här på månen, men skam den som ger sig. Plantan kostade 5 euro och det är en kostnad i min smak. Går det inte så går det inte. Går det så är det alldeles strålande.

20140825_145410Även några salladsplantor har införskaffats, också härliga priser – 6 små salladsplantor blev totalt 3,50 sek. Plantorna jag släpade från Sverige sitter i kruka och står i vandrande skugga. Bl.a. grävde jag upp en Rosa Rugosa hemma och tog med mig. Förmodligen kommer den också dö, it´s a learning curve.., men det har varit samma lärprocess hemma när jag började med trädgård så det är ok det med. Det verkar som om alla gårdar runt omkring håller på med någon form av bruk av jorden just nu. Det är traktorer som åker kring hela tiden, det räfsas och krafsas, och jag möter fler människor här ute än jag är van vid, så nåt är det som pågår. Jag behöver ta reda på, ”Pepe, Pepe where art thou!?”, vad det är dom gör och om jag behöver göra samma sak? Jag sneglar runt på omgivningen och försöker apa efter.

2014-08-26 17.10.29

En vacker rosa hibiskus som kanske kan tänkas vilja sätta rot här?

Jag har länge velat ha mig en rosa hibiscus. Och, lo and behold, igår hittade jag en otroligt vacker rosa hibiscus som odlades som häck. Så jag nöp helt sonika av två sticklingar som nu står och ska bli med rot och sen ut i trädgården. Dör de, vilket de säkert gör, så vet jag var jag kan åka och ”hämta” mer. Mental note to self, måste ha en sekatör med i bilen… Här och där ser jag fina buskar som absolut behöver ha en klon här i Casa Ourika.

Nästan allt är ok. När jag tänker efter så är faktiskt ingenting inte ok. Allt är bara bra här, jag blir lycklig av att vara här. Förutom mina älskade barn så är det här det bästa jag gjort i hela mitt liv.

På återhörande!

//Ulrika

…och glöm inte bort solskyddet! Det här är ”how the sun sees you”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Jag smälter mer och mer

 1. Ditte skriver:

  Vad skönt att du känner dig hemma och att du känner att du hittat rätt. Kul att se hur avocadon klarar sig. Jag satte et par kärnor, men de ville inte ta sig. Men en planta skall jag nog fundera på.
  Bekvaäma solstolar och ett rejält parasoll som ger skugga, solhatt,plus palmer och ett blått hav är en njutning i sig. Tyvärr får jag inte sola längre, men jag badar gärna och sitter i skuggan på en strandbar. Går bra det också.
  Och värmen får man ändå.
  Pool? Ja, om du vill ha extra utgifter och jobb så är det en god idé.
  Ha det fortsatt bra!
  Kram!

  Gilla

 2. Marie skriver:

  Åh, så mysigt du verkar ha det och tack för avtrycket i min blogg! Jag är grymt avis på dig må du veta. Jag håller på att bearbeta min man att flytta och sakta men säkert närmar vi oss i alla fall en delårsflytt, vi får väl se… 🙂

  Liked by 1 person

 3. lenadyche skriver:

  Vad härligt att höra att någon trivs och njuter av tillvaron. Det gör jag också nu när jag kommit hem efter mycket jobb!!!

  Gilla

 4. ”Välkommen hem”. Det ska bli roligt och spännande att följa dina äventyr.

  Liked by 1 person

 5. Anonym skriver:

  Hej Ulrika!
  Köpa avocadoplantor för 5 kr. Nog kan du stoppa knölen ner i jorden efter att ha ätit frukten, det brukar bära sig fram. Lycka till med dina odlingar. Hälsningar Aura

  Liked by 1 person

 6. Steve skriver:

  Det låter som en alldeles underbar tillvaro. Varför skaffa pool när du har tillgång till Medelhavet. Lycka till med dina plantor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s