Nojja och oro, ständigt och jämt

bardarbungaEftersom det här till synes så enkla att åka som passagerare i flygmaskin till och från olika länder visat sig svårare för mig än för de flesta andra, så har jag igen börjat känna en gnagande oro, nu inför resan tillbaka till Casa Ourika på söndag. Det blev så mycket tokigt och galet sist när jag skulle till Sverige att neurosen nog tar ett par, tre år att lägga sig stilla.

Med oron sittandes på min axel, inser jag att en av Islands vulkaner hotar få utbrott. Och då gick det genast och ögonblickligen från oro till magont. I vanliga fall är det här med vulkanutbrott inget jag bryr mig så särdeles om, men nu är det lite annorlunda och sist en vulkan gick bärsärk på Island stod flygtrafiken helt stilla. I veckor. Och den här Bárdarbunga verkar vara en kraftfull sak som nu haft 1 000 jordbävningar det senaste dygnet ”Bárdarbunga, a large central volcano, had its last major eruption in 1477 when it produced a large ash and pumice fall-out deposit. It also produced the largest known lava flow during the past 10,000 years on earth (more than 21 cubic kilometers of volume).”

Och ni måste förlåta mig allesammans för att jag blivit något egocentrisk. Alla misslyckade försök till hemresa senaste resan har gjort att jag börjat tro på magi och att det finns någon svart magi därute som arbetar direkt mot mig. Och om det nu är så att den här vulkanen får ett utbrott så står det utan tvekan att det är kopplat till mig. Stora motorer i tåg går sönder och vulkaner får utbrott, och allt ser ut att ha med mig att göra. Så det så. Och med den här Bárdarbunga som ligger och mullrar långt ner under ytan känner jag mig förföljd. Av makter jag inte har någon kontroll över.

Den isländska vulkanen Bardarbunga är nära att få ett utbrott. Vulkanen är en av de kraftfullaste på ön och ett askmoln skulle kunna störa flygtrafiken. ”Risken är ungefär fifty-fifty”, säger seismologen Reynir Bödvarsson.” Om risken är ungefär fifty-fifty kan jag räkna med att ha problem. Oddsen är höga inför min avresa denna gång. Också.

giphy1

//Ulrika

intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Casa Ourika. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nojja och oro, ständigt och jämt

 1. Chris skriver:

  Och de där vulkanerna omintetgjorde min resa till Barcelona för några år sedan och nu sitter jag och hoppas att resan till Skottland inte ska drabbas av samma öde

  Gilla

 2. Ping: Att flytta med Norwegian | Casa Ourika

 3. Anna skriver:

  Fyyy, det är så lätt att komma med råd om hur man ska tänka och agera, men hur lätt är det att ta till sig?! Svårt att styra vad man känner! Men jag brukar säga att man kan inte styra vad man känner, däremot kan man styra vad man tänker, o vad man tänker påverkar på sikt vad man känner. Lite flummigt kanske, o klen tröst såhär nära inpå. Men att resonera likt Lennart ovan tror jag kan hjälpa =)

  Liked by 1 person

 4. Lennart Eriksson skriver:

  Kära Ulrika.
  1. All oro är obefogad!
  Lägger du energi på saker innan de hänt har du ingen eller liten energi att hantera situationen om den verkligen uppstår. Går du och väntar på att något ska hända så händer det, lägg energin på att vara förberedd på det oförbereddbara
  2. Alla former av persontransporter är osäkra!
  Du behöver inte köpa stuga i Spanien för att resan ska krångla, hade du haft stuga i Norrlands inland hade det strulat då med var så säker! Ju fler antal byten av färdsätt ju fler chanser att du missar nästa. Ju mer landsbygd ju glesare turer och ännu större risk att missa nästa transport. Ju längre bort……. ja du förstår grejen.
  3. Att äga fastigheter är förenat med besvär.
  Enkelt uttryckt ju fler hus desto mer djävulskap! Besvären kommer oftast uppifrån(läckande, sneda, ruttna tak) eller underifrån Vatten, fukt, vittrande grunder mm. (fråga dom i Halland) Det i mitten brukar ordna sig… Och ändå är det mittenbiten som får en att välja hus…….

  Men allt detta visste du redan eller hur?

  så räkna de lyckliga stunderna blott eller
  Håll ut efter regn kommer sol!

  En vis man sa en gång att: det finns tre olika sorters människor:1:a sorten lär sig av sina misstag, 2:a sorten lär sig av andras misstag, 3:dje sorten lär sig aldrig. Den kategorin brukar också kallas flerbarnföräldrar…………

  Gilla

 5. Steve skriver:

  Oron har väl alltid lättare att få fäste när det gäller saker som man själv inte har kontroll över. Om du nu har såna påverkanskrafter som du tillskriver dig själv så tror jag inte att du behöver rädas vare sig Bardarbunga ( kraftfullt namn förresten) eller hin håle.
  Ha en trevlig resa och njut av känslan av att snart befinna dig på Casa Ourika igen och uppmanas tlll ”striptease” av Pepe.

  Gilla

  • mariaulrika skriver:

   Ja visst kan de där islänningarna sina saker när dom ska namnge vulkaner! Det är som Tolkien-goes-Iceland.

   Ja vi får se. Hur det går. Jag börjar packa kvällen innan så jag ska minimera risken att behöva packa upp. Planet går 12.25 om Bárdardunga exploderar 12.24 då vet vi. Jag släpper tron på vetenskapen och vänder mig mot voodoo.

   Tack, om jag kommer iväg vill säga… 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s