Är vi i Sverige? Näe.

sten som kudde

En sjuk Miriam

Murphys lag är Murphys lag och den gäller ständig och alltid och jämt. Och skall inte underskattas. Någonsin. I historien om att flytta MiniMiriam från Spanien till Sverige påverkar Murphy på följande sätt:
Det blev ingen flytt. Inte i fredags i alla fall. Varför? Jo, för vi hade inte räknat med att ett stycket MiniMage skulle eventuellt kanske kunna vilja ha ett ord med i laget.

Kvällen innan avfärd är allt frid och fröjd, pass, biljett, transportbur, väska är packade och klara. En snabb sväng in till Tortosa på söndagskvällen och iväg satte vi, jag och Miriam. Ibland när man åker kring här, med fönsterna nedvevade i brist på AC i bilen, så kommer det, ska jag kalla det ”dofter”? En pust av ruttnande sopor eller vad det nu kan vara. Så också på söndagskvällen. En doft av avskräde. Tänkte inte mer på det förutom att jag efter en stund börjar misstänka att avskrädesstanken kommer med mig. 2 km senare borde det rimligtvis inte fortfarande lukta illa i bilen. Stannar bilen och inser att Miriams mage har blivit upprörd och det upprörda låg som en rinnande soppa på bilmattan bakom förarstolen. Först få ut det mesta av det som låg bakom stanken, sen hem för att ha ö-råd med mig själv och telefonkonferens med övriga inblandade i Sverige.

För några månader sedan stod att läsa i tidningar om en hund som bajsat ombord ett plan och stanken hade orsakat ett större kaos ombord, och tvingat planet nödlanda för att nödsaneras. Miriam uppskattar sina spektakulära entréer där människor ”Ahh-ar” och ”Ohh-ar” och ler och klappar och leker med henne men måttan får lov att hålla sig mager i ”Ah! och Oh!” avdelningen. Uppståndelse är säkert bra fast i lagom mängd. Veterinären, som enligt hemsidan, har ”24 tim service” svarade inte, så där fanns ingen hjälp att få. Förutom att kostnaden för en nödlandning skulle kunna motsvara några hus i Spanien, kände jag att en sjuk hund kanske inte kommer sig in i Sverige, även om det bara är en helt vanlig upprörd mage och inte misstänkt ebola. Så jag ombokade flyget tills på måndag. Alltså är vi fortfarande kvar i Spanien, jag och Miriam, och blir så ett par dagar till då vi gör ett nytt försök.  Nu har jag skaffat tabletter som ska stoppa upp eventuella magproblem men det kommer nog inte behövas. Hon är pigg och glad, ingen vätskebrist och diarré-anfallet är över.

HOWÄVER… bilen… Jag har använt alla jordens kemikalier för att sanera bilen. Bajsluktande, kokheta bilar blir kvalmiga och det är ingen hit kan jag sannerligen lova. Nu är odör-faktorn lägre idag än i fredags men den är inte helt borta och fönsterna är konstant nedvevade oavsett om det regnar eller steker, om vi är hemma eller inte, om vi kör eller står stilla. Rutorna ska inte upp förrän tidigast i september. Eftersom det har regnat här så har jag en nödplastpåse att sitta på när sätet är blött. Fönsterna ska inte upp på månader än.

Så, vid pennan och fortfarande i Casa Ourika, Tortosa, Spanien, Paradiset,

//Ulrika

och Miriam föredrar också den friska luften.

intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Är vi i Sverige? Näe.

 1. Ping: …och så var det Pepe. | Casa Ourika

 2. Ping: Är vi i Sverige nu då? Näe… | Casa Ourika

 3. lenadyche skriver:

  Hon hade nog bestämt sej för att stanna!!!

  Liked by 1 person

 4. Jerry skriver:

  Hon vill helt enkelt inte flytta… (;-)

  Liked by 1 person

 5. Ditte skriver:

  Aj, aj ,aj! Vilket elände! Men hoppas nu att dels Miriam mår bättre och att du hämtat dig. Var nog klokt att stanna kvar och nte flyga med en hund med magen intakt.
  Lycka till på måndag. (Och du, på SAS får man ocksp ta med en mindre hund in i kabinen. Vet att det även går/gått på Norwegian.)

  Gilla

 6. Åh nej, stackars er. Nu har du väl ingen ättika och troligtvis finns det väl inte att köpa i Spanien heller. (Finns ej i Portugal). Men ta vinäger. Du sätter in massor med skålar fulla av vinäger. Det hjälper i alla fall lite./Anna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s