Sista kvällen för *hjärtat* i #Tortosa

2014-08-07 21.15.00

En som tar sin uppgift på stort allvar. Mycket mark är det att bevaka och jaga bort flugor från

Nu närmar sig hemfärd, och avfärd. Miriam lullar runt, ovetandes om vad som ska hända imorgon. Imorgon flyttar hon inte bara permanent från otrygghet till trygghet, utan också från subtropiskt till subarktiskt. Äldsta dottern fick lite av en ångestattack när hon insåg att Miriam behöver förmodligen ha en liten ”jacka” i vinter så hon inte fryser sönder. Miriam vet inget av det här. Hon morrar åt prassel och ibland åt konstiga ljud och fixar och donar och håller koll och hoppas få bacon när hon försöker göra det hon tror den som håller i baconet vill att hon gör. Och så viftar hon på lilla korta svansstumpen. Svansstumpen går från sida till sida förutom när man skärper tonen. Då kryper hon ihop och drar svansstumpen närmare magen och ser rädd och olycklig ut.

2014-08-07 20.24.29

Är det bara jag eller är det lite av Yoda från Star Wars över hela uppenbarelsen? Väskan till höger om Minimiriam är den som ska fixa hem henne.

Anywhoo, jag bestämde mig för att inte ta några risker med ”hundburen”. Så idag har jag dammsugit Tortosa efter hundtransportmojjänger. Och hittat en ”manipulerbar” hundtransportväska som i sin minsta form uppfyller Vuelings 20 cms krav. MEN(!!!) som – när den är fullt utvecklad- blir 28 cm! ”Don´t get mad, get even” liksom. Det är inte möjligt ha ens en liten MiniMiriam i en 20 cm bur. Hon blir liggandes som i en kista. Det är helt orimligt! Nu är det problemet rundat i alla fall. En transformer-väska löste det viktigaste.

2014-08-07 20.26.53

Och med de extra cm blir väskan lite mindre liten.

Så nu ska vi sova. Lång dag imorgon. Börjar kl 05,30 med promenad för damen och sen är det mängder av bil och tåg och buss och flyg innan vi kommer till Sverige. Den Lugnande Tabletten är med och skall utnyttjas, båda halvorna om det behövs. Veterinären sa att en katt ska ha en tablett, vilket betyder att Miriam får en halv… Med möjlighet att ge henne den andra halvan också, skulle den första halvan inte fungera till belåtenhet.

Mañana hörs jag från Sverige. Hepp.

//Ulrika

krångligt

intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s