Miriam och familjen

Yngsta dottern tycker det är tveksamt om 4,2 kilo kvalificeras som ”hund”. Jag tycker det ser ut som Miriam är oroväckande mycket valp än. Enligt veterinären är hon i alla fall inte valp, utan ung tik.

När jag pratade med Yngsta dottern efter hon anlänt helskinnad, och ”okidnappad”, till Barcelonas flygplats och fångats upp av Äldsta dottern så berättade hon att ”Miriam är kul, men ful.” Yngsta dottern vill ha en pitbull och ”den här lilla fjollan” täcker, med sina 4,5 kilo, knappt en dags matranson för en ”riktig hund”, enligt Yngsta dottern. Med drömmar om en pitbull upplevs Miriam som ”det bidde bara en liten tumme”. Fast en charmig tumme.
Äldsta dottern vägrar höra på någon kritik över huvud taget när det gäller hennes protegé så hon ”gjorde sig svensk”, ett märkligt spanskt uttryck . För Äldsta dottern är Miriam det viktigaste på jorden just nu. Jag vill föra till protokollet att jag tycker Miriam är übersöt och ser fram emot att träffa henne.

Yngsta dottern har godkänt införskaffandet av hus på landet i Tortosa. Så nu är alla, från min pappa till min yngsta, med på Spanientåget. Och det är kul.

Miriam har varit på sitt andra besök hos veterinär. Om 10 dagar får hon sitt chip, sina sista vaccinationer och sitt pass. Det ska smörjas med någon parasitsalva också. Sen ska vi fundera på när och med vem hon åker från Spanien. Någon ur familjen kommer att vara i Casa Ourika fram till början av augusti fast Äldsta dottern litar inte på att alla klarar ta hand om hennes och Pojkvännens Miriam. Vi får se. En liten hund som haft stor tur i alla fall.

Liten hund ger Stor glädje. För bara 2,5 veckor sedan hittades Miriam på gatan, utsvulten, full av mask, sår på ben och idag ligger hon, avlusad!, med mat i magen och kärlek upp över öronen, omhuldad mellan sina hjältar. Ibland ska man ha tur även om man är en hund. Snart ska hon flytta till Sverige.

Efter att suttit och läst på – internet är ett fantastiskt, enormt bibliotek, hur klarade vi oss tidigare? – så har jag förstått att det kan vara en del problem med att ”återanpassa” en gatuhund. Livet på gatan är tufft och präglande, men socialiseringsprocessen är enklare ju yngre hunden är. Låter logiskt. Så det är tur det här är en väldigt ung tik. Och hon verkar inte ha några problem att åter börja njuta av livet.

…och som jag längtar ner till La Casa. Kanske följer Sonen med mig ner till Tortosa när jag åker om knappt 2 veckor. Skulle vara kul vara där med alla tre ”barnen”. De börjar vara stora, vuxna, och lever mer eller mindre sina egna liv, precis som det ska vara, så jag är glad nuförtiden när jag har alla tre samlade runt mig samtidigt. Tänk om jag förstått det när dom var små och sprang runt fötterna på mig precis hela tiden?

 

//Ulrika

intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Casa Ourika, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Miriam och familjen

 1. Ping: Caramella naturpooler | Casa Ourika

 2. Vad fint att ännu en hund räddas från gatorna. Jag tycker hon ser supersöt ut.

  Gilla

  • mariaulrika skriver:

   Ja visst gör hon ❤ Jag ser så fram emot att träffa det lilla trollet. Och det är förskräckligt att föreställa sig hur hon haft det. Men nu har hon det bra och blir omhändertagen. Det får vara gott så tänker jag.

   //Ulrika

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s