Meterorologerna och jag är överens.

…man ska åka till Medelhavet för att få sol och värme. DN idag. ”Den riktiga sommarvärmen fortsätter att lysa med sin frånvaro. Meteorologens tips: åk iväg!
../. Medelhavet är mer passande om man gillar sol och värme, enligt SMHI.” Enlig mig också. I förrgår var det en ny low, vid 18 tiden satte vi på sätesvärmaren i bilen. Det kändes lite bittert.

En av många, många stränder att välja mellan efter Costa Dorada.

I Tortosa och den delen av Spanien har inte sommaren kommit på riktigt än. Det är fortfarande lite ostadigt, enligt uppgift, och där är vi också överens, meteorologerna och jag ”– I västra Sydeuropa passerar en del regn och skurar i veckan, men det är höga temperaturer ändå, säger Sjöstedt.”

Gårdagens direktrapport från de utlandssända i Spanien löd ordagrant ”…idag har det blåst satan och varit bara 21 grader varmt. Men ikväll när vi åkte förbi apoteket var det 30 grader så imorgon ska vi till stranden”. ”Bara” 21 grader? Det vore rena drömmen för mig som sitter här i Sverige.

Vi är, för en gångs skull, helt överens, meteorologerna och jag. Sommarvärmen har inte lagt sig helt över Tortosa och paradiset, heller… Det är ändå där, i Medelhavet,  man ska vara.

Fantastiska vyer vart än man tittar i Baix Ebre

På onsdag åker den Yngsta dottern till Casa Ourika. Hon har aldrig varit i huset så det blir spännande för henne. 15 år gammal ska hon flyga själv och ta sig fram på egen hand. Tufft, men det är en tuff tjej. Yngsta dottern blir hämtad av Äldsta dottern i bil på flygplatsen, den här gången vill säga. Det går flera tåg från flygplatsen El Prat ner till Tortosa och nästa gång ska jag åka med henne och visa hur man gör, vlket jag inte vet själv, och efter det måste hon klara även tågresan själv. Det kommer gå bra, hon ÄR redig, men det är klart naglarna kommer vara bortgnagda innan hon ringer från tåget och säger ”Allt är ok. Kommer till Tortosa kl 18.30.” Den dagen den oron. Nu blir hon hämtad i bil som den prinsessa hon är.

En bil som inte rullar så fort men som rullar stadigt.

Bilen Yngsta dottern hämtas med har inte direkt någon prinsesstatus, det är den 15 år gamla Opel Corsa Äldsta dottern susade genom Europa med. Ingen aircondition, och de kör inte gärna över 80 med den ”då skramlar det så förskräckligt någonstans ifrån” men hon blir ändå upplockad på flygplatsen. En prinsesstillvaro är en priviligierad tillvaro, och i sammanhanget är hon priviligierad som blir hämtad.

 

miriam

Storasyster och Miriam ”El Gos” hälsar till Lillasyster att hon är efterlängtad och man ser fram emot att åka och möta henne vid flygplatsen El Prat.

Det finns också en viss otålighet från den unga att träffa Miriam, ”El Gos”. Och eftersom hon, Miriam, blir djupt olycklig om hon inte ser någon av sina hjältar (det kanske blir så när man tvingats leva på gatan, gått hungrig och sen som ett mirakel fått ett hem med mat och kärlek?), så kommer den lilla 4,2 kilos gatuhunden också vara med i bilen. Hon ska f.ö. chippas och plockas hem till Sverige. Ingen står ut med tanken att hon ska vandra vilsen och hungrig på gatan igen.

Idag är det ganska ok här i Roslagen, 16 grader. Regnmolnen hänger dock tunga så vi får se vart det tar vägen…

//Ulrika

enligt Svd så kommer då sommaren på onsdag. Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när det är såhär?

…nu gör Dn situationen mer svårbedömd genom att säga att solen kommer på onsdag.

och vi har i alla fall gynnsamma förhållanden för svamp. Go figure med det här regnet.

intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Casa Ourika. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Meterorologerna och jag är överens.

  1. Ping: Bonavista marknad | Casa Ourika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s