Besökare på plats

i Tortosa. Äldsta dotterns pojkväns mamma hyrde med partner bil på flygplatsen och svängde in i Tortosa någon timme efter landning. Idag har dom varit ute i Casa Ourika och laddat upp med mat till de unga tu (Äldsta dottern och Pojkvännen) och träffat Miriam ”El Gos”.

Äldsta dottern och Miriam försöker leka good cop – bad cop för att Mamman ska tycka det är tryggt att låta yngsta dottern åka tidigare än Mamman.

Vädret här i Sverige har inga utsikter att förändras tydligen, även om det varit något bättre idag. Yngsta dottern ska försöka få lite sommar i alla fall och flyga ner till Spanien tidigare än tänkt. Det är en ren depressionsförskjutande åtgärd, Yngsta dottern är inte tillfreds med det 10 gradiga sommarlovet. Storasyster och Pojkvännen och Miriam ska hålla koll på Yngsta dottern tills jag kommer i mitten av juli. Som ett led i reseförberedelsena upptäckte vi att Yngsta dottern tappat bort sitt pass. Vilket blev mer problem än vi kunnat föreställa oss. Polisen i Stockholms län har beslutat att man inte längre ska ha drop in på passexpeditioner utan endast erbjuda tidsbokade besök. Och med semestertider och alla som panikbokat en resa bort från iskalla Sverige och upptäckt att passet måste förnyas… så fanns närmaste tiden på lördag, det är 4 dagar innan avfärd och alltså för sent.

Tramsfaktorn kan vara hög i vår familj. Tur vi har Pojkvännen. Fast han kan tramsa han med minsann.

Efter att ha ”fått kattungar” på polisens tidsbokningssida och av telefonisten fått veta att jag kunde gå in, utan tidsbokning, till polisen i vår hemstad och få hjälp direkt, med att boka tid för passansökan, var det dags för plan B. 5,5 tim senare och totalt 18 mil hade en mycket trevlig polisman på en mycket överfylld drop in expedition i Uppsala – det länet har fortfarande både tidsbokning och drop-in samt alla norra storstockhoms passförnyare som inte heller hittat någon tid – informerat oss om att pass nu var beställt och kunde hämtas dagen innan avfärd i vår hemstad. Och att vi inte behövde gå in på hemstadens polisstation för att boka tid för att hämta passet. Man får fortfarande hämta pass utan att boka tid.

Tråkighetsfaktorn var stor där i Uppsala. Men vi kan roa oss själva vi. Det blev en liten film där vi befann oss i Tramslandet. Även om jag rent juridiskt står som både producent till och enmansaktör  i filmen så tar jag ändå inget ansvar för den. Jag till och med förnekar kännedom om filmen! En god vän tyckte jag skulle kalla filmen ”partiledardebatt” och det passar ju bra så här sommaren innan valet. Så, kära publik, I give you ”Partiledardebatt”.

 

Nåväl. Allt är gott och enligt ryktet säger äldsta dotterns pojkväns mamma att Casa Ourika har klarat testet. Första besökaren ska ringas imorgon och noggrann redogörelse skall krävas.

På återhörande.

//Ulrika

…och jag vet inte men nog är det svårt att äta glass när man redan fryser? Jag får glasspanna av att bara stänga av värmepumpen.

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

Om mariaulrika

Trött på att ha sommar så kort tid av året, trött på att månad efter månad skrapa snö och is från bilrutorna och omåttligt förtjust i den katalanska medelhavsstaden Tortosa så skaffade jag mig ett nytt liv i Tortosa, Spanien. En Olivfarm på en hektar med oliv-, mandel- och fikonträd. This is my story...
Det här inlägget postades i Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Besökare på plats

  1. Lennart Eriksson skriver:

    Vilken tur att det strulade med passet annars hade vi ju missat Partiledardebatten………

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s